Over ons

Kwaliteitsvlees met een duidelijke herkomst

Het vlees bij Slagerij de Rijke in Hoogvliet, is vlees met een verhaal. Het rund- en varkensvlees dat wij met passie voorbereiden is afkomstig uit Frankrijk. De dieren zijn in hun natuurlijke omgeving opgegroeid en hebben een goed leven gehad. En dat proeft u.

Natuurlijk geteeld rund- en varkensvlees uit Frankrijk

Frans Limousin scharrelrundvlees is fijn vezelig en overwegend mager vlees. Het vlees heeft veel smaak en een fijne dooradering van natuurlijk, gelijkmatig verdeeld vet. Dit zorgt voor een mals en sappig stukje kwaliteitsvlees. Daarnaast is de bereidingstijd korter en is er sprake van minimaal gewichtsverlies: wat u in de pan doet, haalt u er ook weer uit.

De Franse Limousin runderen grazen buiten in weiden die rijk zijn aan verschillende grassoorten en wilde kruiden. Ze drinken zuiver water uit de beken die door het landschap stromen. Doordat de Limousin runderen in hun natuurlijke omgeving leven krijgen ze de voeding binnen die ze van nature nodig hebben.

Het percentage natuurlijke geboortes ligt bij Franse Limousin runderen boven de 98%. Dit resulteert in vlees zoals vlees moet zijn: gezond, mals en heerlijk sappig. Bovendien zijn de fok-, voedings- en leefwijze van deze runderen heel strikt geregeld. De regels waaraan moet worden voldaan staan beschreven in het streng bewaakte kwaliteitsreglement: het Cahier des Charges. Hierin staat onder meer vermeld dat preventieve antibiotica en groeihormonen ten strengste verboden zijn en de kalfjes melk bij de moeder blijven drinken. Met Frans Limousin vlees op uw bord kunt dus met een gerust hart genieten van een heerlijk en eerlijk stukje rundvlees.

De Franse graanvarkens

In het Zuidwesten van Frankrijk leven de Porc au Grains (graanvarkens), in de Aquitaine. Een gebied waar de natuur nog ongestoord zijn gang kan gaan. Deze regio staat bekend om het zachte klimaat en de variërende landschappen, maar ook om de gerenommeerde wijnen – de Grand Cru’s – en gastronomische specialiteiten zoals truffels en patés. De voedingsmiddelen die uit deze streek komen worden nog op traditionele en ambachtelijke wijze bereid.

De graanvarkens groeien op in de wijde omgeving, bij traditionele boeren. De boeren vinden het belangrijk dat de biggetjes bij de moeder blijven als ze zijn geboren en ook uitsluitend bij hun eigen moeder zuigen. De varkens lekker varken laten zijn en in alle rust laten groeien, dat is waar deze boeren zich voor hard maken. Ze houden zich moeiteloos aan de reglementen van het Cahier des Charges en Label Rouge-keurmerk.

De natuurlijke omgeving en de strikte regels geven smakelijk en verantwoord varkensvlees als resultaat.

Winkelwagen